Кадър БНТ, архивЕлитен български професор обяви какво трябва да бъде направено,

...
Кадър БНТ, архивЕлитен български професор обяви какво трябва да бъде направено,
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Поне 85% от населението трябва да е ваксинирано, за да бъде постигнат колективен имунитет

Кадър Българска национална телевизия, архив

Елитен български професор разгласи какво би трябвало да бъде направено, с цел да се реализира групов имунитет в България. Поне 85% от популацията би трябвало да е имунизирано, с цел да бъде реализиран групов имунитет. Това мнение изрази  вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

Съвсем обикновено е всяка страна да желае в по-висока степен да облекчи идния удар от една нова Covid вълна ", съобщи още тя по БНР по отношение на въвежданите в разнообразни страни по света по-строги ограничения против ковид.

Проф. Александрова заяви, че по данни на Световната здравна организация разновидността делта е най-бързата версия на ковид досега и най-добре приспособеният да се популяризира измежду хората.

Проф. Александрова разяснява като огромна изненада решението на Англия, където популацията е имунизирано 53%.

От през вчерашния ден на Острова няма законови условия жителите да носят защитни маски на закрити места, могат да се организират още веднъж всеобщи събития като концерти, отстранени са рестриктивните мерки за обществена отдалеченост и нощните клубове могат да стартират да работят.

" Идеята беше, че там има огромен брой имунизирани хора и това, че сега хората са повече навън. Това решение беше посрещнато с огромна паника от редица водещи здравни специалисти, които подсетиха, че тъкмо сега, когато делта разновидността се популяризира толкоз скоростно и случаите се удвояват за седмица, не е време да се отпускат дефинитивно ограниченията ", счита вирусологът.

Според проф. Александрова хората не са срещу имунизациите, тъй като не желаят за получат най-хубавото за себе си и за околните си, а тъй като не са получили задоволително информация за изгодите от имунизацията, или не се осведомят от вярното място.

" Всеки открит от учените отговор, задава и нови въпроси. Пътят минава само и единствено през положителната информация и положителната връзка ", поучава тя.

Проф. Александрова не скри терзанието си, че разпространяването на новия вид делта  се популяризира по-бързо от предходния английски вид.

Що се отнася до болни след имунизация тя удостовери, че съгласно проучване на Израел, хората, които  са се заразили от ковид и по-късно са умряли, са имали доста съпътстващи болести, написа investor.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР